Kad Perubatan (Smart Medic 200 Medical Card) MAA Takaful

Posted by Azizi Zulkefli | Posted in Takaful | Posted on 11-06-2010

218

SM200

20130820_133646

DAFTAR PERMOHONAN KAD PERUBATAN ANDA SECARA ONLINE HARI INI! MUDAH DAN CEPAT.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR

KAD PERUBATAN MAA TAKAFUL KINI TANPA HAD SEUMUR HIDUP!!!

 

PENGENALAN

MAA Takaful Smart Medic 200 merupakan kad perubatan yang memberikan ketenangan kepada anda dan keluarga dengan memberikan perlindungan pembedahan dan manfaat hospital yang komprehensif apabila anda memerlukannya. Dengan kos perubatan yang meningkat saban hari, kad perubatan ini merupakan penyelesaian kepada masalah ini dan anda tidak lagi perlu meminta-minta untuk sumber kewangan bagi membiayai bil-bil perubatan anda.

TIADA KO-TAKAFUL UNTUK PESERTA BERUMUR 16 TAHUN DAN KE ATAS

Kad perubatan MAA Takaful tidak mempunyai ko-takaful 10% bagi  peserta berumur 16 tahun dan ke atas. Ko-takaful bermaksud peserta takaful harus membayar 10% dari jumlah bil perubatan yang dikenakan. Sesetengah pengedali takaful di Malaysia mengenakan Ko-takaful ini pada kad perubatan mereka. Namun dengan MAA Takaful Smart Medic, tiada ko-takaful dikenakan dan bil perubatan anda akan ditanggung 100%. Bagi kanak-kanak berumur 30 hari sehingga 15 tahun, kadar ko-takaful yang dikenakan ialah 10% daripada jumlah bil dengan kadar minima RM300 dan ko-takaful maksima RM1000.

KAD PERUBATAN TUNGGAL (STAND ALONE) ATAU RIDER

Kad Perubatan MAA Takaful Smart Medic  200 mempunyai pilihan untuk diambil tanpa perlu digabungkan dengan mana-mana pelan takaful hayat. Ini bermakna anda boleh mempunyai kad perubatan sahaja tanpa perlu memiliki pelan takaful lain.

PEMBAHARUAN DIJAMIN

Kad perubatan ini dijamin pembaharuannya setiap tahun. Boleh digunakan sehingga umur 80 tahun.

KAD PERUBATAN YANG MURAH DAN MAMPU DIMILIKI

Dengan serendah RM50 sebulan, anda mampu memiliki kad perubatan dengan nilai had seumur hidup TANPA HAD.

MANFAAT KHAIRAT KEMATIAN 

MAA Takaful Smart Medic 100 menawarkan khairat kematian sebanyak RM5000 untuk apa jua sebab kematian bagi Smart Medic 200 Standalone.

JADUAL MANFAAT MAA TAKAFUL SMART MEDIC 200

Table of Benefit

JADUAL BAYARAN MAA TAKAFUL SMART MEDIC 100

Standalone

Bayaran tahunan untuk Smart Medic 200 Standalone 

rider

Bayaran tahunan Smart Medic 200 sebagai rider (Diambil bersama mana-mana produk MAA Takafulink)

HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN KADAR CARUMAN BULANAN

CALL / SMS / WHATSAPP / VIBER : 019-3781629

EMAIL: ahmadazizi.zulkefli@gmail.com

 

KAEDAH BAYARAN FLEKSIBEL

Bayaran boleh dibuat secara bulanan, suku tahunan, setengah tahun dan tahunan bagi Smart Medic 200 stand alone atau rider

SENARAI PANEL HOSPITAL 

Panel 1 Panel 2 Panel 3 Panel 4 Panel 5 Panel 6 Panel 7

CONTOH BIL-BIL HOSPITAL TANPA KO-TAKAFUL 

Contoh 1

 

Di atas adalah contoh bil hospital klien saya yang mendapatkan rawatan di Hospital Pakar Senawang. Klien saya ini mengambil kad perubatan Smart Medic Pelan 2 yang diambil bersama pelan Takafulink yang baru disertai 5 bulan. Saya dimaklumkan beliau dapat menginap di bilik ‘single bed’ dengan bayaran RM160 sehari (Smart Medic Pelan 2 layak bilik RM200 sehari).

Jumlah bil ialah RM5970.50. Jumlah yang perlu dibayar oleh klien saya hanya RM2.00, iaitu kos cetak untuk laporan discaj. Selebihnya RM5968.50 ditanggung sepenuhnya oleh MAA Takaful. Menarik bukan, masuk hospital dengan semua bil ditanggung. Anak klien saya ini juga telah dimasukkan ke wad yang sama, cuma anaknya mengambil pelan kad perubatan lain yang mempunyai ko-takaful. Jadi semasa discaj, beliau terpaksa membayar dalam RM300 untuk kos ko-takaful bagi bil anaknya.

 

Contoh 2:

 

Di atas adalah contoh bil hospital yang ditanggung sepenuhnya oleh MAA Takaful menerusi kad perubatan MAA Takaful Smart Medic 100. Pesakit di atas adalah klien saya yang mengalami putus ligamen kaki semasa bermain bola sepak. Kos keseluruhan bil yang ditanggung oleh MAA Takaful ialah RM26453.98 dan RM362.17 perlu dibayar oleh klien saya kerana telah mengambil tilam tambahan semasa di dalam wad.

Berdasarkan bil di atas, tiada sebarang ko-takaful / co-payment dikenakan dan bil klien saya ditanggung 100%.

Nota 1 : Kalau ada ambil-ambil alat/servis tambahan, memang pesakit kena bayar sendiri

Nota 2: Metronic iCare Sdn Bhd adalah syarikat yang dilantik MAA Takaful untuk menguruskan urusan kemasukan dan keluar wad.

TESTIMONI

Di bawah antara testimoni klien-klien saya:

testi

PERHATIAN!

Pelan takaful anda tidak akan lengkap jika sekiranya anda hanya memiliki kad perubatan tanpa mengambil pelan takaful hayat. Kad perubatan hanya menyediakan manfaat bayaran bil-bil perubatan dan manfaat khairat kematian sahaja. Anda perlu mengambil pelan MAA Takafulink yang menyediakan manfaat pampasan kematian dan hilang upaya kekal. Di samping itu, anda juga akan mendapat manfaat-manfaat tambahan yang lain berdasarkan keperluan anda.

 

HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN KADAR CARUMAN BULANAN

ATAU UNTUK SESI KONSULTASI PERCUMA

CALL / SMS / WHATSAPP / VIBER : 019-3781629

EMAIL: ahmadazizi.zulkefli@gmail.com

 

Jika anda inginkan pelan lengkap, sila rujuk di sini untuk contoh  atau hubungi saya di talian dan emel di atas.

DAFTAR PERMOHONAN KAD PERUBATAN ANDA SECARA ONLINE HARI INI! MUDAH DAN CEPAT.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR

KEPADA PENGUNJUNG LAMAN INI YANG ADA MENGANTAR PERTANYAAN MENERUSI EMEL ATAU RUANGAN KOMEN, JIKA TIADA SEBARANG BALASAN SELEPAS 3 HARI, HARAP DAPAT TELEFON ATAU SMS TERUS KEPADA SAYA. ADA KEMUNGKINAN EMEL ANDA SAYA TERLEPAS PANDANG.

JIKA ANDA TINGGAL DI SEKITAR LEMBAH KLANG, ANDA BOLEH TERUS HUBUNGI SAYA UNTUK MENETAPKAN SESI PERTEMUAN. SESI PERTEMUAN SECARA BERSEMUKA ADALAH LEBIH MUDAH UNTUK SAYA TERANGKAN KEPERLUAN TAKAFUL ANDA SECARA TERPERINCI.

 

Azizi Zulkefli
Perunding Takaful
MAA Takaful Berhad
Tel: 019-3781629
E-Mel: ahmadazizi.zulkefli@gmail.com
Laman Web: http://www.teralogies.com


Komen (218)

salam, sy nk tanya medical card stand alone, sy dh suami berumur 35 thn pd hrjadi akan dtg. kami berdua adalah government servant, mempunyai anak yg berumur 6 thn pd 23.1 ni, 8 ,9 dan 4 thn pd hr jdi akan dtg

Saya balas ke emel puan

Tuan, Saya berumur 37, isteri 35 dan anak 9 tahun dan 5 tahun. Boleh bagi quotation kepada saya.

Salam, Boleh quote premium untuk pelan medikal kad + takaful hayat untuk suami. Umur suami 35, perokok, seorang mekanik.

saya ingin bertanya tentang insurans bagi suami saya. dia tak merokok tapi ada sakit asthma. sekarang ada ambil pru bsn insurans tapi tak cover asthma. so plan k tukar insurans. So insurans apa yg sesuai dn bulanan berapa

Semak emel tuan puan

salam..saya nk amik medical card utk family saya dan saya gak..mcm mane yer?tq :)

Saya merupakan penghidap TB pada 2009 dan disahkan bebas TB sehingga hari ini. Adakah sebarang plan yg boleh sy ambil mulai hari ini? 

Assalamualaikum… sy nk tanye ade x plan utk medical card + saving? leh quote utk sy x? sy bujang lg…

Salam tuan..kalau sy nak ambil medikal card(200)..umr 23 thn..brpe pelu sy bayr..dan takaful link pula mcm.mana..

Saya nak ambil medical card untuk anak saya berumur 30 hari lebih…berapa senarai bayaran nya dan apa cadangan yang terbaik….kalau boleh saya pun nak sekali…umur saya 28 tahun…saya merokok tetapi bebas penyakit….

Saya dah emel tuan

salam,

Jenis perlindungan mcmna yg sesuai untuk ibu yang berumur 58 tahun. Sihat dan tiada penyakit.

Tq.

Boleh ambil kad perubatan

Blh quote untuk medical card shj..stand alone untuk saya 35 thun , anak anak 6 thn,3 tahun dan 1 tahun..tq

salam. sy berumur 36 thn (8/9/78). Anak 6 thn(17.7.2008), 8 thn (30.04.2006) dan 9 thn (17.03.2005). Blh cadangkan kepada sy plan insuran unt sy n anak2. sy nk plan insuran yg ada medic card. tqvm

medical card cover saya 31,isteri 32 dan 3 org anak 4thn,3thu,1thn.brp perlu bayar?

aslamualaikum saudara. saya azhar jaafar berminat imengetahui palan medica2015 dan plan pendidikan anak. saya berumur 48 tahun , seorang perokok dan tidak mempunyai sebarang penyakit. saya berkerja sebagai polis dan anak saya berumur 6 bulan. Boleh kah saudara memberi sebut harga atau plan terbaik untuk saya dan anak…sekian terima kasih

Tulis komen anda

CommentLuv badge