MAA Takafulink Pendidikan – Pelan Simpanan Pendidikan Anak Anda

Posted by Azizi Zulkefli | Posted in Takaful, Umum | Posted on 11-08-2010

4


PENGENALAN

Kos pendidikan meningkat saban tahun dan bagi setiap insan yang bergelar ibu-bapa perlu menyediakan satu dana yang terjamin bagi memastikan anak-anak dapat melanjutkan pelajaran ke menara gading. Simpanan di institusi bank atau saham amanah tidak menjaminkan simpanan yang berterusan jika sesuatu musibah berlaku kepada ibu bapa seperti kematian atau hilang upaya kekal. Dengan ini, simpanan menerusi pelan MAA Takafulink Pendidikan menawarkan satu pelan simpanan yang komprehensif dan terjamin untuk masa depan pendidikan anak-anak. 

HADIAH KECEMERLANGAN SPM

Jika anak mendapat keputusan yang cemerlang di dalam SPM, sejumlah hadiah di dalam bentuk wang tunaikan akan dihadiahkan kepada anak:

SPM 5A          RM500

SPM 8A         RM1000

DANA SYARIAH MAA TAKAFULINK

Setiap simpanan akan dilaburkan di dalam dana-dana syariah terpilih MAA Takafulink. Pulangan hasil dari pelaburan akan dimasukkan ke akaun penyimpan bagi mengoptimumkan simpanan. Prestasi dana-dana syariah MAA Takafulink adalah amat kompetitif dan mampu menyaingi prestasi pelaburan ASB dan dana-dana saham amanah yang lain.

PENGECUALIAN CARUMAN

Jika pencarum sama ada ibu atau bapa mengalami musibah-musibah seperti telah disahkan oleh pengamal perubatan bertauliah menghidap salah satu dari 36 penyakit kritikal, hilang upaya kekal atau meninggal dunia,  simpanan bulanan pencarum akan diambil alih oleh  MAA Takaful dan simpanan akan diteruskan tanpa gagal sehingga anak menjangkau umur 25 tahun.  Ini bermakna, simpanan pendidikan anak terjamin walaupun pencarum (ibu/bapa) mengalami musibah penyakit, hilang upaya kekal atau meninggal dunia.

PAMPASAN UNTUK PENCARUM (IBU/BAPA) JIKA BERLAKU KEMATIAN TERHADAP ANAK

Jika berlaku kematian terhadap anak, sejumlah wang pampasan akan diserahkan kepada pencarum sama ada ibu atau bapa.

TABUNG HILANG UPAYA KEKAL

MAA Takafulink Pendidikan menyediakan tabung kecemasan jika anak mengalami hilang upaya kekal. Wang dari dari tabung kecemasan ini boleh digunakan pencarum (ibu/bapa) untuk menampung kos sara hidup seharian apabila anak tidak lagi berupaya untuk meneruskan kehidupan secara biasa.

TABUNG PERLINDUNGAN 36 PENYAKIT KRITIKAL

Jika anak didapati menghidap salah satu daripada 36 penyakit kritikal, sejumlah manfaat kewangan akan diserahkan kepada peserta bagi tujuan perbelanjaan perubatan dan perbelanjaan berkaitan.

ELAUN HARIAN HOSPITAL

Jika anak dimasukkan ke mana-mana hospital kerajaan atau swasta, penyimpan akan menerima elaun harian bersaman jumlah hari kemasukan hospital.

ELAUN PEMBEDAHAN

Anak akan menerima elaun pembedahan jika berlaku pembedahan terhadap penyimpan.

KOMITMEN JANGKA PANJANG

Pelan simpanan MAA Takafulink Pendidikan ini adalah komitmen jangka panjang. Pulangan simpanan akan dapat dinikmati secara maksimum jika menyimpan secara konsisten untuk satu tempoh yang panjang.

Azizi Zulkefli
Perunding Takaful
MAA Takaful Berhad
Tel: 019-3781629
E-Mel: azizizulkefli@yahoo.com / azizizulkefli@gmail.com
Laman Web: http://www.teralogies.com


Komen (4)

salam…

kalau amek takafulink pendidikan utk anak lelaki umo 6 thn, brapa sebulan? mita quotation.
dan ada x benefit untuk anak jika masuk hospital spt benefit smartmedic?

asap

Salam, saya nak minta quotation untuk anak lelaki umur 8thn,5thn dan 3 thn?
TQ

Saya dah emel. TQ

salam…pm quotation utk takaful pendidikan n perubatan utk ank lelaki/perempuan berumur 1 thun 6 bln n 3 bln 1/2

Tulis komen anda

CommentLuv badge